In de media

Forza Magazine

Historie Forza
Doordat de SV actief bleef en in de loop der jaren steeds meer leden begon te werven, werd het moeilijker om op een directe manier naar de achterban te communiceren. In de eerste jaren na de oprichting werd elk lid mondeling op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen de toen nog kleine vriendengroep. Indien er nieuws was, werd op de tribune dit nieuws verspreid en was zo ieder op de hoogte van dit nieuws. Dit,was vanwege het feit dat de leden zich vooral op de Bunnikside bevonden.
Doordat in de loop der jaren de SupportersVereniging ook leden kreeg die op andere tribunes zaten, werd overgegaan op het maken van clubblaadjes en nieuws-brieven. Deze werden per post verstuurd, zodat op deze manier de leden op de hoogte bleven van het nieuws rondom de SV. In december 1989 werd overgegaan op het huidige blad van de SupportersVereniging, de Forza. Hiernaast de cover van de eerste Forza. Ook vinden we terug de spelers interviews, de eerste speler die een interview gaf was Johan de Kock.

Eerste voorwoord Forza December 1989
Beste supporter,Je ziet nu voor je de eerste uitgave van het nieuwe FC-Utrecht supporters blad: ‘FORZA’.Dit blad is bedoeld voor leden van de suppor¬ters vereniging en de vele FC fans die de FC Utrecht zowel uit als thuis volgen. Het is de bedoeling om 6 keer per seizoen uit te komen. Wat kun je verwachten in het blad FORZA.Uiteraard besteden we veel aandacht aan de FC Utrecht. Zo zal in elk blad een groot interview opgenomen worden met een speler.
Maar ook de supporters van de FC komen aan bod in de vaste rubrieken: de Young Ones and the oldies. Ook zullen er wedstrijd verslagen in komen die door supporters zelf zijn geschreven. Verder zal er veel aandacht besteed worden aan voor supporters belangrijke zaken.

https://www.svfcu.nl/forza-magazine

Winnaar publieksprijs sportfoto Utrecht 2018

De beste sportfoto van Utrecht – Ze is er maar wat trots op. Jennifer Hendriks-Molendijk uit Nieuwegein won woensdagavond de publieksprijs voor de mooiste sportfoto van Utrecht. De foto werd gemaakt in opdracht van de Supportersvereniging FC Utrecht waar Hendriks sinds enkele jaren actief voor is. Het werk van de Nieuwegeinse is heel breed. Ze maakt zowel portretfoto’s als actiefoto’s van sportwedstrijden. De prijswinnende foto is een actiefoto die je niet vaak ziet. Op een rustiger moment van de wedstrijd geniet FC Utrecht-doelman David Jensen van een slok water. Op de foto is de lichtval op de druppels water bijzonder fraai in beeld gebracht. Dat vonden ook de diverse stemmers op de foto die het beeld van Jennifer Hendriks-Molendijk tot prijswinnaar verkozen. De Nieuwegeinse laat weten trots te zijn op de uitverkiezing. Volgens de winnares zaten er tussen de inzendingen veel mooie sportfoto’s. De winst noemt ze een enorm compliment.

Tekst: Danny van der Linden
www.dannyvanderlinden.com